Halaman

GMOYZSTUDIO

Selasa, 10 September 2013

DAHULUKAN KELUARGA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca semua, dah dua bulan lebih dah tak update blog, asyik sangat dengan suasana kampung halaman yang dirasakan tidak akan sesekali pernah puas menikmatinya. Bersama sekalian keluarga dan saudara mara yang mengisi segenap masa dan ruang hidup menjadikannya lebih bermakna lagi.
Dahulukanlah keluarga, sebagaimana kita semua didahulukan oleh ibu bapa kita semasa kita masih kecil, menangis sikit, ibu kita dah gusar, apa yang tidak kena dengan kita, lampin kotor ditukar, jika lapar diberi susu, perut kembung disapu minyak, dan macam-macam lagilah.

Walaupun sudah dewasa, jangan sesekali dilupakan asal usul yang menjadikan siapa kita hari ini. Zaman sekarang nih, terutamanya perantau di kota, walaupun masing-masing mungkin sibuk dengan urusan masing-masing, usah dicari alasan untuk tidak pulang ke kampung halaman. Carilah walau sedetik masa untuk bersama ayah bonda di kampung.

Bersama entri nih jugak, saya ingin memohon kemaafan daripada semua yang mengenali ibu bapa saya yang bakal menunaikan haji dan akan bertolak pergi ke Mekah pada 17 September ini. Diharap semua salah silap sekiranya ada dapat diampunkan semua.P/S: Gambar-gambar diatas diambil ketika Hari Raya Aidilfitri baru-baru ini, hanya sekadar gambar hiasan untuk menunjukkan kemeriahan bila bersama keluarga dan sanak saudara.


APA-APA PUN SEMUA TANGAN AKU DAN DIA YANG BIKIN!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan