Halaman

GMOYZSTUDIO

Isnin, 19 September 2011

VLOGGERS

Entry kali nih, aku nak share sikit pasal dunia vloggers.
Bunyi macam bloggers tapi sebenarnya vloggers nih bukan bloggers2 yang belambak wujud kat dalam dunia internet buat masa sekarang nih.
Bloggers nih, 'keje' diorang taip-menaip dan mengupload gambar2 dan juga video2
Tapi Vloggers pulak, keje mereka adalah merakam diri mereka sendiri sambil membincangkan apa2 topik yang mereka rasa mereka nak bincangkan dengan viewers2 yang mahu tengok.
Vloggers sekarang semakin banyak muncul terutamanya dalam kalangan remaja dan muda-mudi
Apa yang menarik mengenai vloggers ialah cara mereka menarik minat viewers untuk terus menonton video mereka. Kalau menarik, menariklah, kalau tak tengok 10 saat jer dah rasa tak nak tengok. Aku pun minat tengok vloggers neh sebab diorang 'cool'. ingat senang nak ngadap kamera dan cakap, pastuh nak upload kat internet untuk tatapan umum, kulit muka vloggers2 tak payah cakap, memang tahan segala-galanya...bukan setakat malu, maki, hamun dan macam2 lagi....Ini adalah antara vloggers2 yang aku subscribe kat youtube:


List kat atas nih adalah antara yang ada kat youtube, diorang semua nih juga boleh dikira antara yang terfamous, dan jika anda perasan, terdapat dua nama melayu dalam list yang aku bagi. Ye, kedua-dua mereka adalah rakyat Malaysia. Aku pun suka tengok video diorang...anda cuba tengok dan nilai sendiri la ye...

Ape-ape pun, tangan aku yang bikin!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan