Halaman

GMOYZSTUDIO

Rabu, 22 Januari 2014

SESI MELEPASKAN STRESS: FOTO ALAM SEMULA JADI

Wow! lama gila tak update blog. Bila dah sibuk bekerja memang inilah makan dia! Apa-apa pun, semenjak dua menjak nih aku cuba mencari masa untuk melepaskan stress melalui salah satu hobi aku iaitu, fotografi. Memandangkan aku baru tukar gear fotografi aku, jadi dengan rasa gembiranya, aku dapat melaksanakan hobi aku itu yang aku kira hampir sebulan lebih jugak lah tidak terlaksana.

Sedikit maklumat mengenai kamera dan lens yang aku pakai, kedua-duanya baru diangkat daripada trusted seller, melalui laman sesawang lowyat forum garagesale, dan mudah.my. kamera yang aku guna ialah Canon 600D, dan lens pula, Canon EF 28-135 f3.5/5.6  IS USM.

Kombinasi kedua-dua lens dan kamera ini, sememangnya lebih memuaskan berbanding menggunakan kombinasi kitlens EF-S 18-55, walaupun kehilangan sedikit keluasan sudut pandang, yakni 28mm berbanding 18mm, aku rasa untuk setakat ini, bukanlah faktor yang besar yang perlu dirisaukan. seperti salah seorang senior aku yang juga menggunakan lens yang bermula dengan 28mm, dan untuk pengetahuan, setakat ni, dalam sebulan mesti ada sahaja yang panggil dia untuk ambil gambar majlis perkahwinan, dan dia mampu bertahan selama 3 tahun sejak daripada dia mula-mula membeli lens tersebut.

Kat bawah ni ada sedikit gambar semasa sesi melepaskan stress, lokasinya di UPM Serdang, belakang Kolej Pendeta Za'ba. Enjoy...


My ride

Bokeh ball
Imej pantulan daripada topi keledar


P/S: Gambar-gambar telah disunting mengikut citarasa saya, kalau nak komen pasal gambar, dipersilakan, saya suka kritikan


APA-APA PUN SEMUA TANGAN AKU DAN DIA YANG BIKIN!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan